miercuri, 18 noiembrie 2009

Dupa cum ziceam ...

Am revenit cu datele privitoare la articolele cu caracter cultural din data de 17 noiembrie din mediul online. Pastram acelasi esantion, chiar daca e destul de prost ales, si anume, tirajul(Adevarul, Jurnalul, Evz, Gandul, Ziua, Libertatea, Click, Cancan).
Da, stiu... ce legatura are traficul online cu tirajul unei publicatii? Nici unul! ...insa nu am cum sa schimb acum numele ziarelor pt ca nu o sa mai intelegem nimic. Asa ca rog un pic de intelegere:D

Ziua de marti, 17 Noiembrie 2009 ne-a rezervat urmatoarele cifre: 28 de articole din sectorul vizat de noi...tot 28:D

Subiectele cele mai vehiculate vizeaza filmele(8articole), muzica(5) si literatura (4).

Ziarele cele mai active pe aceasta piata au fost Gandul si Ziua, cu cate 7 materiale din aceasta nisa, pentru ca Jurnalul National si Evz sa aiba cate 5. Astfel ultimile 2titluri se mentin sus atat in format palpabil cat si in cel electronic. Adevarul merge pe o linie depreciativa si are doar 2 articole. Apreciem in schimb uimitorul salt inregistrat de Ziua, care in ziua precedenta era pe cea mai de jos treapta a acestei scari (ingrata pozitie - langa tabloide).

Desi esantionul pare total inadecvat subiectului, merita atrasa atentia ca pana si doua dintre cele 3 "ziare de scandal" au cate un articol de factura culturala (Libertatea si Click).

La fel, trebuie adus in discutie ca avem si o prezenta neintalnita in ziarele de la tejghea si anume doua stiri din lumea teatrului, care nu pot face decat sa ne bucure si sa creeze asteptari si mai mari:p

P.S.: N-a iesit tocmai ce am vrut eu, dar macar stiu unde am gresit si ce voi avea de corijat in urmatoarea tentativa de "statistician".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu